İSTANBUL ŞEHİR TURU

İSTANBUL ŞEHİR TURU

İstanbul’da güzel bir gün geçirmek isterseniz muhakkak ARES TRANSFER farkı bu yazıyı okumanız lazım. Gezinin her bir dakikasını dolu dolu geçirmem lazım diyorsanız ile İstanbul Turu başlasın. Anadolu Yakasından Avrupa’ya kadar her noktasında büyük zevk alacağınız İstanbul gezisinde bir çok yer keşfedeceksiniz.

 

1-Ayasofya Camii

İstanbul’da günü birlik gezilecek yerlerin en üst sırasında Ayasofya Camii yer alır. İstanbul’a gelen yerli ve yabancı misafirler Ayasofya Camii’ni görmeden İstanbul’dan ayrılmazlar. Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul’un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olmuştur. 1453 yılında İstanbul’un Osmanlılar tarafından fethedilmesinden sonra II. Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüştür.

2- Topkapı Sarayı

Osmanlı İmparatorluğu, dünyanın en geniş sınırlara ulaşmış ve yüzyıllarca hakimiyetini sürdürmüş imparatorluklarından biri. Bu köklü tarihin ve ihtişamlı yapının 400 yıl boyunca yönetildiği, sultanların ve ailelerinin yaşadığı Topkapı Sarayı ise bütün görkemiyle Tarihi Yarımada’da görülmeyi bekliyor.

3.- Kapalı Çarşı

İstanbul’da tur yapanların gidip görmesi gereken yerlerin başında gelen Kapalı Çarşı dünyanın en büyük çarşılarından biridir.   Osmanlı döneminde yapılan Kapalı Çarşı tam anlamıyla o dönemin AVM’sidir. Kapalı Çarşı alışveriş yapmayı sevenlerin tam aradığı yerdir

 

4- Kız Kulesi

Kız Kulesi İstanbul’un en güzel ve büyüleyici noktalarından birisi konumunda. Kız Kulesi İstanbul’un en güzel ve en özel yerlerinden birisi konumunda. Üsküdar Salacak’ın 150-200 metre açıklarında Boğaz girişinde bir kayalık üzerinde duran ve aynı zamanda Leandros olarak da bilinen Kız Kulesi, İstanbul’un en önemli ve en çok ziyaretçisi olan yerlerindendir.

5- Topkapı Sarayı Müzesi

Dünyanın en gözde saraylardan biri de kuşkusuz Topkapı Sarayı’dır. Her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan bu saray, İstanbul’da yer almaktadır. Topkapı Sarayı günümüzde müze olarak kullanılmakta olup içerisinde; Kutsal Emanetler, 300.000 koleksiyon, Çin ve Japon porselenleri gibi önemli eserler vardır

Topkapı Sarayı Özellikleri

– Topkapı Sarayı 1600 metre yüksekliği olan bir saraydır.

– Topkapı Sarayı iki bölümden oluşur.

– Birun ve Enderun bölümleri bulunur.

– Topkapı Sarayı’nda İslam peygamberi Hz. Muhammed’in pek çok miras eseri bulunmaktadır.

– Saray içerisinde ilk yazıya geçirilmiş olan Kur’an-ı Kerim bulunmaktadır.

– 1.400 metre uzunluğunda surlarla çevrilidir.

6-  Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Meydanı ve çevresi İstanbul’un yerli ve yabancı turist çekmesi bakımından en önemli noktalarından  biri. Tarihi Sultanahmet Meydanı ve çevresi müzeleri, meydanı, sarnıcı, dikilitaşı, ve sarayıyla çok sayıda gezilip görülmesi gereken unsurlar içeriyor.

7- Yerebatan Sarnıcı

Bizans Dönemi’nde sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan sarnıç, göz alıcı sütunları ve Medusa heykeli ile bugün bile görenleri kendisine hayran bırakıyor.

8- Galata Kulesi

Birkaç kez restore edilen kule, dünyanın en eskilerinden biri ve çeşitli amaçlarla kullanılmış. Bugün, şüphesiz İstanbul’un en güze yerlerinden biridir. Bu görülmesi gereken yerden, İstanbul’un muazzam manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

 

9- İstanbul Boğazı

İstanbul Boğazı, Asya ve Avrupayı birbirine bağlayan bir geçit niteliğinde olup 30 kilometre uzunluğundadır. Karadenizi ve Marmara denizini birbirine bağlayan noktadır. İstanbul Boğazı ile şehrin tadını çıkartabilirsiniz. Aklınızı başınızdan alan manzara eşliğinde yiyeceğiniz bir akşam yemeği sizin bütün yorgunluğunuzu alabilir.

 

ARES TRANSFER farkı ile İstanbul’un bu muhteşem yerlerini görmek istiyorsanız hemen yerinizi ayırtın ve bu güzel şehrin tadını çıkarmaya başlayın. İstanbul Tur’u hakkında bilgi almak istiyorsanız bizi 0541 166 17 17’li numaradan arayarak hemen ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir